Regulier: 050 - 5344524
Spoed: 050 - 5342163

Ons ABC

Het alfabet van Medisch Centrum Haren, onze normen en waarden.
Klik op een letter om meer te lezen.

a
Antibiotica

Antibiotica is geen wondermiddel. Sterker nog: er zijn situaties waarin het zelfs averechts werkt. Daarom schrijft de arts alleen antibiotica voor als het écht nodig is.

b
Bereikbaar

Onze praktijk is uitstekend bereikbaar. Met de fiets, met de auto en zelfs met het openbaar vervoer. En extra fijn: we hebben eigen parkeerplekken, recht voor de deur. Handig voor minder validen. Of voor als u nét te laat vertrokken bent… Al kunt u in dat laatste geval misschien beter even bellen.

c
Consulten

Voor elk consult bij de huisarts trekken we tien minuten uit. Dat is precies genoeg tijd om één klacht te bespreken. Heeft u meer klachten of denkt u meer tijd nodig te hebben? Geef dit dan door aan de assistent bij het maken van de afspraak. Zij zal kijken of dat mogelijk is.Voor sommige zaken kunt u ook terecht bij de verpleegkundige of assistente. Ook zij hebben dagelijks spreekuur.

d
Dreamteam

Van de huisartsen en assistentes tot de verpleegkundige en de praktijkmanager: ons dreamteam staat elke dag voor u klaar. Samen met dit gekwalificeerde prachtteam doen we er alles aan om de zorg te bieden die u verdient.

e
ECG

Onze praktijk is voorzien van alle gemakken. Voor een hartfilmpje hoeft u dus niet naar een andere locatie, maar kunt u gewoon terecht in ons Medisch Centrum. Dat scheelt niet alleen veel gedoe, het is ook een heel stuk sneller.

f
Fysiotherapie

In ons Medisch Centrum werken we samen met verschillende specialisten. Een huisarts kan tenslotte niet alles zelfs. Een fysiotherapeut is één van die specialisten. Bij rug- of nekklachten, maar ook als onderdeel van een revalidatietraject of het trainen van de bekkenbodem tegen urineverlies.

g
Griepvaccinatie

Vrijwel iedereen heeft wel eens te kampen met een griepje, maar voor sommige mensen heeft het griepvirus extra nare gevolgen. Deze mensen komen in aanmerking voor een griepprik. De prik is gratis voor mensen van 60 jaar en ouder en patiënten met een hart- long- of suikerziekte. Ook nierpatiënten en mensen met weinig afweer (bijvoorbeeld door ziekte of medische behandeling) komen in aanmerking voor een gratis prik. Voor vragen over de griepprik of het maken van een prikafspraak (in het najaar) kunt u bellen met de assistente: 050 - 534 45 24.

h
Huisarts

Patty van den Berg is oprichter en initiatiefnemer van Medisch Centrum Haren. Na jarenlang te hebben gewerkt als huisarts in dienst, vond ze het tijd voor een eigen praktijk. Nu kunt u vijf dagen per week bij haar terecht tijdens het spreekuur. Daarnaast heeft de praktijk af en toe een tweede huisarts in dienst (waarnemer).

i
Informatie

Veel informatie is te vinden op onze website. Daarnaast kunt u op www.thuisarts.nl veel voorkomende huisartsgeneeskundige zaken vinden.

j
Jargon

De medische wereld staat bol van de lastige woorden. Wij doen ons best jargon te voorkomen en u een heldere uitleg te geven. Zo weet u altijd waar u aan toe bent.

k
Koffie

In de wachtruimte bieden we u graag een gratis kop koffie aan.

l
Logopedist

HOPELIJK BINNENKORT!
We werken samen met verschillende specialisten. Een logopedist, bijvoorbeeld. Zij begeleidt en helpt jonge kinderen met een taalstoornis, zodat ze geen achterstand opbouwen. Maar logopedie is er beslist niet alleen voor kinderen. Het kan ook uitkomst bieden bij spraakstoornissen na een beroerte. Vragen? Bel dan met de assistente.

m
Medicatie

Dankzij het uitgiftepunt van Mediq in de buitengevel kunt u medicatie ook buiten openingstijden afhalen. Dus ook in alle vroegte voor u naar uw werk gaat, of als u ’s avonds nog een rondje wandelt met de hond. Natuurlijk kunt u ook overdag gewoon bij ons terecht. Herhaalrecepten vraagt u makkelijk en snel aan via de receptenlijn of de website.

n
Noodgevallen

Daarover kunnen we heel kort zijn. Voor echte spoedgevallen: bel 112.


Voor alle overige noodgevallen heeft de praktijk een eigen spoednummer: 050-5342163 


Voor spoedgevallen buiten kantooruren (die niet kunnen wachten tot de volgende dag) kunt u bellen met de doktersdienst: 0900-9229.

o
Openingstijden

Wij leveren met veel plezier en toewijding de best mogelijke zorg. Dat kan lang niet altijd binnen vastgestelde kantooruren; een spoedgeval laat zich tenslotte niet inplannen. Toch houden we de openingstijden van de praktijk graag helder en overzichtelijk. Voor u, maar ook voor onszelf. Elke werkdag gaan de deuren bij ons open om 8.00 uur. De deuren van het Medisch Centrum sluiten weer om 17.00 uur. In de tussentijd kunt u altijd binnenlopen voor informatie, het afhalen van medicatie of het maken van een afspraak.

p
POH-GGZ

Het overkomt iedereen wel eens: alles zit tegen, het leven lijkt verre van rooskleurig en lastige levensvragen dringen zich op als mieren op een suikerkorrel. Op zo’n moment kan het enorm helpen om eens te praten met onze POH-GGZ verpleegkundige. Een afspraak maken kan gewoon via de assistent.

q
Quick

Snelheid is alles. Zeker in de zorg. Daarom hebben we het Medisch Centrum Haren – letterlijk én figuurlijk – zo ingericht dat we u zo snel mogelijk kunnen helpen. Vooral onze assistenten spelen hierin een belangrijke rol. Als eerste contactpersoon weten zij precies hoe we u het best en snelst kunnen helpen.

r
Reizigersvaccinatie

Eén van de leukste dingen van vakantie is de voorpret. Voor zakelijke of andere reizen is dat misschien anders, maar één ding hebben alle reizen gemeen: je kunt maar beter goed voorbereid zijn als het gaat om uw gezondheid. Niemand ziet tenslotte te wachten op een langdurig verblijf in bed (of op het toilet) tijdens een verre reis. Voor een aantal bestemmingen is het daarom verstandig om u te laten inenten. Voor info bel of mail de assistente.

s
Service

Zoveel mensen, zoveel wensen. In veel van die wensen voorzien we hopelijk al, maar tips zijn natuurlijk altijd welkom. Bel of mail de assistente!

t
Triage

Triage. Je hoort en leest er regelmatig over, maar wat betekent het nou in de praktijk? Heel simpel: het betekent dat u de juiste zorg krijgt op het juiste moment. En: bij de juiste hulpverlener. Het is ook de reden dat de assistente bij het maken van een afspraak vraagt wat uw hulpvraag is. Niet omdat ze zo een diagnose kan stellen, maar wel om ervoor te zorgen dat u direct bij de juiste persoon zit.

u
U

In het Medisch Centrum Haren draait alles om U. Voor u bieden wij de best mogelijke zorg en geven we net dat beetje extra. Speciaal voor u staat ons team elke dag weer klaar.

v
Visites

Een consult doen we bij voorkeur in de praktijk. Omdat daar alle faciliteiten aanwezig zijn, kunnen we in de praktijk betere zorg bieden dan bij u thuis. Natuurlijk kan het voorkomen dat het echt niet mogelijk is om naar ons toe te komen. In zo’n geval maakt de assistente graag, na overleg met de huisarts, een afspraak voor een visite aan huis.

w
Wifi

In de wachtkamer bieden we gratis wifi aan. Vraag de wisselende code aan de assistente of zie het scherm in de wachtkamer.

x
XXS

Speciaal voor onze kleine patiënten hebben wij regelmatig kinderspreekuur. Hierbij houden we uiteraard rekening met de schooltijden, zodat een bezoek aan de praktijk niet ten koste hoeft te gaan van school.

y
Yoga

Yoga in een medisch centrum? Zeker! Op de bovenverdieping hebben we een prachtige ruimte waarin we graag wat extra’s organiseren. Van patiëntvoorlichting tot cursussen over uiteenlopende onderwerpen. Van yoga en babymassage tot gezonde voeding en opvoedkwesties… Goede zorg is tenslotte meer dan alleen een spreekuur houden.

z
Zorg

Uw gezondheid, onze zorg!