Regulier: 050 - 5344524
Spoed: 050 - 5342163

Wachttijden

15 november 2018

Beste Patient,

De laatste tijd krijgen wij steeds vaker de klacht dat de spreekuren uitlopen. De wachttijd loopt soms wel op tot 45 minuten. Dit willen wij, team MCH, uiteraard voorkomen!

Lange wachttijden worden voornamelijk veroorzaakt doordat er te weinig tijd ingedeeld wordt per patiënt. Een consult bij de huisarts of assistente duurt helaas maar 10 minuten. In deze 10 minuten kunt u 1 klacht bespreken. Wilt u meerdere klachten bespreken? Meld dit dan bij de assistente als u de afspraak maakt!

Als extra herinnering zal er bij de huisarts in de spreekkamer een wekker staan. De wekker staat op 10 minuten of op 20 minuten wanneer u een dubbel consult heeft aangevraagd. Deze wekker zal afgaan aan het einde van uw consult.
Dit is het teken dat het consult voorbij is. Heeft u nog niet alles kunnen bespreken met de huisarts? Neem dan telefonisch contact op met de assistente om een vervolgafspraak in te plannen!

Natuurlijk kunnen wij niet voorspellen of er bijvoorbeeld een spoedgeval tussendoor komt. Een spoedgeval veroorzaakt bijna altijd uitloop van het spreekuren.

Als er een spoedgeval tussendoor komt, zal dit gemeld worden in de wachtkamer. Als u op tijd staat, kunt u langs de balie lopen om een nieuwe afspraak in te plannen.

Wij hopen op uw begrip en medewerking om de wachttijd voor iedereen zo kort mogelijk te houden.

Team Medisch Centrum Haren