Head bg

Slaapapneu en OSAsense

Bent u vaak vermoeid? Snurkt u? Wellicht heeft u slaapapneu.
Iemand met slaapapneu heeft meerdere ademstops (apneus) tijdens het slapen. Dit veroorzaakt vervelende vermoeidheidsklachten en verhoogt het risico op onder andere hart- en vaatziekten.
Slaapapneu heeft verschillende oorzaken. Een ademstop kan bijvoorbeeld ontstaan doordat de ademhalingsweg wordt geblokkeerd, of doordat de hersenen geen signaal geven om te ademen, waardoor de ademhaling tijdelijk stopt.

De Screening
Met de OSAsense screening kan uw huisarts slaapapneu makkelijker opsporen. U vult een online vragenlijst in over uw slaapklachten, zodat uw huisarts gerichter kan doorverwijzen. Daarnaast slaapt u thuis een nacht met de OSAsense S18 saturatiemeter. Dit apparaat, ter grootte van een polshorloge, meet het zuurstofgehalte in uw bloed en detecteert daarmee ademstops.
De gemeten gegevens worden automatisch geanalyseerd en teruggekoppeld aan uw huisarts. Als u een verhoogd risico heeft op slaapapneu, verwijst de huisarts u naar een slaapcentrum of naar een somnoloog (slaapspecialist).

Mogelijke klachten bij slaapapneu
Slapeloosheid - Vermoeidheid - Snurken - Concentratieproblemen - Niet uitgerust wakker worden - Wakker worden met een droge mond - Indutten tijdens het lezen - Knikkebollen voor de TV

Heeft u een of meerdere van deze klachten? Maak dan nu een afspraak met uw huisarts om te bespreken of de OSAsense screening u kan helpen!

Factoren die het risico op slaapapneu vergroten
Overgewicht - Roken - Alcoholconsumptie - Onregelmatige werktijden - Slaapmiddelen - Uw slaaphouding - Korte dikke nek - Grote amandelen en/of tong - Vernauwing neusholte of zachte gehemelte

Kosten
De OSAsense screening bij uw huisarts wordt volledig vergoed door de zorgverzekeraars en gaat niet ten koste van het eigen risico.
Wetenschappelijk onderzoek

De werking van de OSAsense-methode en -technologie is onderzocht en aangetoond in een klinische validatiestudie. Hieruit bleek dat de screening veilig kan worden toegepast en dat deze het aantal onnodige verwijzingen naar het ziekenhuis verlaagt.
Meer informatie vindt u op www.osasense.com

terug naar overzicht