Head bg

Registratieproblemen vaccinatiebewijs

In de media is er ruime aandacht voor het covid19 vaccinatiebewijs. De registratie daarvan verloopt niet geheel vlekkeloos. De vaccinaties die gegeven zijn aan patienten van Medisch Centrum Haren zijn tot op heden nog niet opgenomen in dit landelijke systeem. Dit heeft als reden dat de koppeling met het Huisartsen Informatie Systeem (HIS) nog niet op orde is.

Zie het nieuwsbericht van de NOS https://nos.nl/artikel/2385516-vaccinatiebewijs-voor-honderdduizenden-mo...

Honderdduizenden mensen die door de huisarts zijn gevaccineerd, kunnen volgende week mogelijk nog geen gebruik maken van de CoronaCheck-app. De vaccinaties van deze mensen zijn nu nog niet goed geregistreerd in het landelijke systeem CIMS. Wie bij de huisarts is gevaccineerd, kan via mijn.rivm.nl (na inloggen met DigiD) zien of de registratie al is gelukt. Het ministerie van VWS zegt tegen de NOS dat mensen bij wie dit nog niet het geval is, aan hun huisarts moeten vragen om dat alsnog te doen. "Je kunt je voorstellen dat die huisartsen best wat telefoontjes gaan krijgen", aldus een woordvoerder.
700.000 prikken nog niet geregistreerd. Volgens het RIVM gaat het om 700.000 prikken die nog niet geregistreerd zijn. De Landelijke Huisartsen Vereniging (LHV) ontkent dat, en zegt dat ze het probleem bij het RIVM-systeem ligt. (bron: NOS)

 

Heeft u vragen omtrend deze registratie? Gelieve ons niet te bellen hierover maar stuur de assistente een email.

De verwachting is dat eind juni er meer duidelijkheid komt over deze registratie en vaccinatiebewijs.

 

 

 

 

terug naar overzicht