Head bg

Landelijk nieuws: Hoge werkdruk bij huisartsen, 'sinds corona veel meer inhaalzorg'

De druk op de huisartsenzorg neemt toe. Mede door covid19 en de inhaalzorg. Dit is ook duidelijk merkbaar voor het personeel van Medisch Centrum Haren en haar patienten. In de landelijke media wordt uitgebreid aandacht besteed aan de toenemende drukte en de bijbehorende impact op de gehele keten.


Voor veel huisartsen is de werkdruk te hoog. Ze zijn bezorgd over het welzijn van hun personeel en van henzelf, blijkt uit de resultaten van een enquête van de Landelijke Huisartsen Vereniging (LHV). Ruim 1100 artsen vulden de vragen in. Volgens de huisartsenvereniging gaat het om een goede afspiegeling van de 13.000 leden.

De helft van de huisartsen zegt dat ze minder energie hebben dan voor de coronapandemie. "Dit zijn schrikbarende cijfers die laten zien dat de werkdruk echt de spuigaten uitloopt", zegt LHV-voorzitter Mirjam van 't Veld. "We zien sinds de coronatijd veel meer zorgvragen en inhaalzorg. Waar mensen eerder de zorg nog even uitstelden, doen ze dat nu niet meer. Ik zie de vermoeidheid bij de huisartsen als ik ze bezoek."
Bron: www.NOS.nl 

Lees meer op: https://nos.nl/artikel/2401469-huisartsen-bezorgd-over-hoge-werkdruk-tek...

terug naar overzicht