Head bg

Visites

Dagelijks hebben we twee spreekuren: 's morgens van 8.00 tot 10.00 uur en 's middags van 13.30 tot 16.00 uur. Om een afspraak te maken voor één van de spreekuren kunt u bellen met de assistente tussen 8.00 en 10.00 uur.
In principe reserveren we tien minuten per consult. Heeft u meer tijd nodig? Geef dit dan aan bij de assistente bij het maken van de afspraak, zodat we hier rekening mee kunnen houden in de planning. Wij reserveren onder andere meer tijd voor u als er meerdere vragen te bespreken zijn of een kleine chirurgische ingreep zal worden verricht.
Wanneer u belt voor een afspraak kan het zijn dat alle lijnen bezet zijn. Met name op maandagochtend is dat het geval. Wij beseffen ons dat dit voor u vervelend kan zijn en vragen u om enig geduld. Indien u belt voor een medisch spoedgeval, bel dan niet het algemene nummer maar de SPOEDLIJN 050 – 5342163. Deze lijn wordt vrij gehouden.

Visites
Een bezoek van de huisarts bij u aan huis is zeker mogelijk, maar niet een vanzelfsprekendheid.
Een huisvisite is daarmee echt voorbehouden aan ALLEEN ernstig zieke patiënten. Mensen, die dus te ziek zijn om vervoerd te worden. In alle andere gevallen vragen wij de patiënt om naar de praktijk te komen. Dit is doorgaans een stuk effectiever, omdat hier alle benodigde faciliteiten (inclusief een toilet voor minder validen) bij de hand zijn.
De assistente bepaalt samen met de huisarts of een visite in uw geval nodig is.
Een visite kan tussen 08:00 en 10:00 uur 's ochtends worden aangevraagd.

Helaas zijn de volgende praktijkvoorbeelden GEEN reden om een huisbezoek aan te vragen:
"Ik heb als patient geen tijd om naar de praktijk te komen"
"Ik ben ouder dan 80 jaar, en ben gewend dat de dokter bij mij langs komt"
"Ik heb als patient geen vervoersmogelijkheden"
"De praktijk is te ver gelegen"
"De vervoerskosten naar de praktijk worden niet vergoed"
"Ik heb (of mijn kind heeft) koorts en durf nu de straat niet meer over"
"Ik betaal al jaren zorgverzekeringspremie, dus ik heb er recht op".